• planbpodden-normer-mariasoxbo2-liten.jpg
  foto: Maria Soxbo


 • Julklappstips med Maria Soxbo och Emma Sundh
   

  Hur bryter vi normer kring second hand? Och hur ska man tänka kring hållbara julklappar?
  Detta och mycket mer diskuterar Emma Sundin och Maria Soxbo i senaste avsnittet av Plan B Podden. Vår miljöstrateg Emelie Johansson är med och berättar om hur vi på Erikshjälpen Second Hand jobbar för att få fler att handla hållbart och fördjupar sig i vad Vanliga veckan är för koncept. In och lyssna på avsnittet!
  Du hittar avsnittet här


 • Marias bästa tips för begagnade julklappar


  1. Önska dig beggat!

  Det absolut bästa sättet att förenkla för givare som vill ge något begagnat, men kanske är lite rädda för att det ska uppfattas negativt att mottagaren. Var gärna tydlig och konkret, till exempel ”jag önskar mig en begagnad roman du redan läst och kan rekommendera” eller ”jag önskar mig fina, pre-älskade vinglas/uppläggningsfat/mässingsljusstakar”.


  2. Ge bort en två-i-en-klapp!

  Det finns ett perfekt mellanting mellan nyköp och beggat som dessutom blir otroligt härlig! Kombinera något begagnat med en förbrukningsvara! Det kan vara en fin, pre-älskad korg fylld med närproducerade delikatesser, en secondhandkruka med en stickling från egna krukväxter eller en trave begagnade kokböcker ihop en fin flarra ekologiskt vin eller olivolja.


  3. Ge ett presentkort!

  För den som är kräsen men behöver en push i rätt riktning är ett presentkort en toppenidé, eftersom det faktiskt lockar in mottagaren i secondhandmarknaden på riktigt! Känns det tråkigt att ge bort ett presentkort, addera en lunchdejt med dig och gör en heldag av det där du följer med som guide och kanske smakråd?

 • IMG_0512-1.jpgfoto: Emma Sundh

 • INSPIRERAS BLAND VÅRA KATEGORIER

 • SH_Kategoriknappar_Shoppa_Kvinna.jpg SH_Kategoriknappar_Shoppa_Man.jpg Knapp_HEM.jpg SH_Kategoriknappar_Shoppa_UnderhÃ¥llning.jpg