Frågor & svar

Beställning
Leverans
Returer
Ångerätt och garanti
Om Erikshjälpen Second Hand

Beställning

Måste jag vara inloggad för att handla på Secondhand.se?
Nej, det går bra att handla utan att vara inloggad.

Vilka olika sätt kan jag betala på?
Vi använder oss av Klarna Checkout som betalningslösning. Klarna Checkout har stöd för faktura, direkt-, del- och kontokortsbetalning. Här kan du läsa mer om Klarna Checkout.

Hur vet jag att det är bra kvalitet på varorna?
Alla våra varor är begagnade, vilket förstås innebär att det kan finnas ett visst bruksslitage. Använd zoomverktyget för att titta närmare på varan. Varans skick framgår i beskrivningen. Du kan också kolla hur många stjärnor vi har satt på varan.

★★★★★ = Typ som nytt!

★★★★ = Mycket bra skick. Vi kan inte hitta något fel, men varan är såklart använd. Någon har tagit väl hand om sin ögonsten!

★★★ = Godkänt. Varan är i begagnat skick och någon defekt kan finnas. Spana in beskrivning och bilder. 

Har min order gått igenom?
Om du fått en orderbekräftelse så har din order gått igenom. Om du inte får en orderbekräftelse, kontakta kundtjänst.

Hur bestäms priserna på varorna i shopen?
Prissättning på begagnade varor är svårt. Men vi gör vårt bästa för att det ska bli rätt pris. Priset sätter vi efter skick men också såklart efter hur stor efterfrågan vi tror att varan har och hur pass unik den är. Vi har tusentals varor och många som prissätter och även om vi har riktprislistor som vi utgår från så kan det ibland bli fel. Då får du mer än gärna höra av dig till oss så vi kan rätta till det.

Min produkt försvann ur kassan! Hur gick det till?
Vi kan tyvärr inte reservera din vara under tiden du handlar, först till kvarn gäller här. När ditt köp gått igenom är varan din.

Jag kollade på en produkt igår, men nu kan jag inte hitta den i shopen. Var är den?
Alla våra varor är unika och finns bara i ett exemplar. Produkten som du tittade på igår har förmodligen blivit såld eller utgått ur vårt sortiment.

Leverans

Hur snabbt kan jag få min beställning levererad?
Vi förstår att du helst vill ha ditt fynd ”nu!” och gör allt vi kan för att det ska gå så snabbt som möjligt. Vi försöker alltid att skicka samma dag som vi får in en beställning men räkna med leverans inom 2-5 arbetsdagar.  

Var är min order?
Kontakta vår kundtjänst så får du hjälp att lokalisera din order.

Hur länge kan jag vänta med att hämta ut mitt paket?
Du kan vänta i 14 dagar med att hämta ditt paket. Efter 14 dagar returneras paketet till oss på secondhand.se.

Jag bor inte i Sverige. Kan jag handla på Secondhand.se och få leverans till ett annat land?
I dagsläget levererar vi bara till våra kunder i Sverige, men ha tålamod! Framöver kommer vi att kunna skicka varor även till andra länder.

Returer

Kan jag skicka tillbaka varan som jag har köpt om jag ångrar mig?
Vi tillämpar distanshandelslagen med 14 dagars returrätt. Om du vill returnera din vara bör du skicka den så snart som möjligt, men senast 14 dagar efter att du tagit emot den. Viktigt när du returnerar en vara är att streckkoden fortfarande sitter på produkten när du skickar den. Ångerfristen gäller om du skickar tillbaka varan innan denna 14 dagars period har löpt ut.

Eftersom vårt överskott går till bistånd är vi noga med att så stor del som möjligt av varans värde går till våra humanitära projekt och vårt sociala arbete. Därför får du som köpare själv stå för returfraktkostnaden.

Hur returnerar jag en vara?
Du kan läsa mer om hur du gör HÄR eller kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig med hela processen. 

Kostar det något att returnera min order?
Eftersom vi är en biståndsorganisation är vi noga med att så mycket som möjligt av en varans värde går till vårt humanitära och sociala arbete. Därför får du som köpare själv stå för returkostnaden.  

Kan jag returnera en vara i butik?
Du kan returnera till vår butik i Borås samt på Rosenlundsgatan i Göteborg. Men har du långt dit så behöver du skicka returen tillbaks till oss på secondhand.se.

Ångerrätt och garanti

Jag ångrar min beställning. Vad gäller?
Om din order inte är skickad än kan du avbeställa den. Om den är skickad från oss kan du göra en retur när du fått din vara.

Jag har en fråga gällande min faktura. Vart vänder jag mig?
Klarna har hand om vår faktureringstjänst. Kontakta Klarna för hjälp.

Jag vill reklamera en produkt. Hur gör jag?
Vad tråkigt att du inte är nöjd med din vara. Självklart har du rätt att returnera den. Mejla vår kundtjänst och berätta vad som gör att produkten inte lever upp till dina förväntningar. På så vis kan vi undvika att göra samma misstag igen. Vi svarar inom 1–2 arbetsdagar.

Defekter som är beskrivna i text eller via bild är inte grund för reklamation. Om du upplever att det finns fler defekter kan du alltid mejla vår kundtjänst

Vi tillämpar distanshandelslagen med 14 dagars returrätt. Om du vill returnera din vara bör du skicka den så snart som möjligt, men senast 14 dagar efter att du tagit emot den. Ångerfristen gäller om du skickar tillbaka varan innan denna 14 dagars period har löpt ut.

Eftersom vi är en biståndsorganisation är vi noga med att så stor del som möjligt av varans värde går till våra humanitära projekt och vårt sociala arbete. Därför får du som köpare själv stå för returfraktkostnaden.

Kan jag ändra eller avboka min order efter att den är lagd?
Kontakta kundservice för att kontrollera möjligheterna. Vi jobbar alltid för att ha så korta leveranstider som möjligt, därför kan det hända att dina vara redan är skickad.

Om Erikshjälpen Second Hand

Företagsuppgifter
Erikshjälpen Second hand
Datorgatan 4
561 33 Huskvarna
Organisationsnummer: 827501-1131

Var hittar jag min närmsta fysiska butik?
På vår butikssida hittar du närmsta fysiska butik.

Jag vill bli volontär hos Erikshjälpen. Hur går jag till väga?
Vad roligt att du vill hjälpa till! Hos Erikshjälpen har vi två olika typer av volontärer. Du kan välja mellan att bli E-volontär eller volontär i en fysisk butik

Vad händer med överskottet från Erikshjälpen Second Hand?
Vi kämpar för att fler barn ska få en ljusare framtid. Genom att stödja långsiktiga arbeten runt om i världen som sätter barn rättigheter i fokus är vi med och bidrar till en mer human värld. Här kan du läsa mer om några av våra olika projekt

Hur avregistrerar jag mig från nyhetsbrevet?
Om du inte vill ha vårt nyhetsbrev klickar du bara på länken ”Avregistrera” längst ner i brevet. (länk till opt out)

Är det moms på era varor?
Nej. Eftersom vi är en så kallad allmännyttig verksamhet betalar du ingen moms på våra varor.

Var kommer varorna ifrån?
Varorna på secondhand.se kommer från våra fina gåvogivare runtom i landet, som lämnar in sina saker i någon av våra 63 butiker. Alla produkter digitaliseras i vårt centrala E-handelslager. Vill du lämna gåvor? Klicka här

Är det miljövänligt att handla på secondhand.se?

På secondhand.se säljer vi varor som är begagnade. Det innebär att de får en ny chans hos dig eller någon annan istället för att hamna på sopberget. Vi tror på att återbruk är en viktig nyckel till en mer hållbar värld. Genom att minska på nyproduktionen av varor så minskar vi också på den negativa miljöpåverkan som nya varor medför. Att handla second hand är ett enkelt sätt att vara klimatsmart!

Våra förpackningar är FSC-märkta och tillverkade i Sverige. Vår leverantör av förpackningar klimatkompenserar för sina utsläpp genom trädplantering i Sydamerika. Mer om detta kan du läsa här.

Här kommer några tips om hur du handlar extra klimatsmart hos oss på secondhand.se:

-Köp flera saker samtidigt

-Undvik returer

-Undvik ta bilen till uthämtningsstället

Tvist

Som konsument har du möjlighet att kontakta en lokal alternativ tvistlösningsnämnd rörande en tvist du inte lyckats lösa direkt med Erikshjälpen Second Hand. Du som konsument ska alltid i första hand kontakta Erikshjälpen Second Hand med ditt klagomål. Kontakta oss här. 

EU-kommissionen har en onlineplattform som kan användas för tvistlösning. Du hittar den här. 

Du kan också kontakta Allmänna Reklamationsnämnden via www.arn.se